استاندارد کالا

10 / 10
از 1 کاربر

استاندارد

استاندارد روشی تکرارپذیر، هماهنگ، توافق شده و مستند برای انجام کاری است. استانداردها حاوی مشخصات فنی یا سایر معیارهای دقیق هستند که برای استفاده مداوم به عنوان یک قانون، دستورالعمل یا تعریف طراحی شده اند. آنها به ساده تر کردن و افزایش قابلیت اطمینان و اثربخشی بسیاری از کالاها و خدماتی که استفاده می کنیم کمک می کنند.

یکی از عواملی که میتواند موجبات آسودگی خاطر صادر کنندگان و وارد کنندگان را تا حد زیادی فراهم نماید وجود عامل سوم (Third party)  در تجارت بین آنهاست.عاملی که بدون جانبداری از هر یک از دو طرف و صرفاً به استناد قوانین و مقررات از پیش تدوین شده به داوری پرداخته و زمینه انتقال کالا از دست فروشنده به خریدار را محیا کند. این عامل سوم که به چشم سوم نیز معروف است باید دارای خصوصیات زیر باشد:

  •   مورد وثوق و تایید هر دو طرف (خریدار و فروشنده) باشد.
  •   به تمامی جنبه های تجارت احاطه داشته باشد.
  •   دارای قدرت تصمیم گیری باشد
  •  در ارتباط با کمیت و کیفیت کالا های مبادله شده تعاریف مدون و مشخصی داشته باشد.

انواع استاندارد

بر حسب خریدار و فروشنده از یک ملیت یا از دو ملیت مختلف باشند داد و ستد کالا بین آنها خرید و فروش داخلی و یا صادرات و واردات تعریف می گردد که که هر یک از این دو معامله تابع استانداردهای خاص خود می باشند.  

 استاندارد ملی

استانداردی است که با بهره گرفتن از نتایج حاصل از علوم و فنون و نظر کارشناسان، دست اندرکاران و مسئولان مربوطه در سطح یک کشور توسط موسسه استاندارد آن کشور تعیین، تدوین و منتشر می گردد. برای مشخص شدن استاندارد ملی یک کشور مواردی از قبیل شرایط اقتصادی، جغرافیایی و امکانات موجود در نظر گرفته می شود. استاندارد ملی حسب مورد در خصوص تولیدات، آیین های کار، خدمات و … مصداق می یابد. اهمیت اهداف مورد نظر در تهیه و اجرای استاندارد های ملی عبارتند از: حفظ و ارتقاء سطح تکنولوژی، حمایت از مصرف کننده و تولید کننده نهایتاً تامین منافع ملی.

استاندارد منطقه ای

استانداردی است که جهت تسهیل مبادلات تجاری در منطقه ای خاص، متشکل از تعدادی کشور همجوار یا گروهی از کشور های دارای مبادلات بازرگانی مشترک تهیه، منتشر و اعمال می شود، مانند استاندارد های اروپایی که برای کالا های مورد مبادله در کشور های عضو اتحادیه اروپا مصداق و اعتبار دارد و علامت اختصاری آن CE  است. CE  که مخفف Conformite Europeenne   به معنای انطباق با استاندارد های اروپایی است و نشان می دهد که کالای مورد نظر با شرایط تعیین شده درباره ایمنی، بهداشت، محیط زیست و حمایت از مصرف کننده انطباق دارد. اگر صادر کننده و وارد کننده یک کالا مقیم دو کشور در منطقه ای خاص مثل اروپا باشند باید تابع همان استاندارد منطقه ای مورد نظر باشند.
استاندارد بین المللی

استانداردی است که با توجه به شرایط روز دنیا و بنا به ضرورت، ایجاد آن توسط سازمان های بین المللی مربوطه از قبیل سازمان جهانی استاندارد (ISO) تهیه، تصویب و منتشر می گردد.

این نوع استانداردها همانگونه که از نامشان پیداست در کلیه کشور های جهان اعتبار دارند و این بدان معناست که صادر کنندگان و وارد کنندگان واقع در دو کشور مختلف می توانند داد و ستد کالای خود را به پشتوانه استانداردهای بین المللی انجام دهند.
 

اهمیت استاندارد کالا

شرکت هایی که استانداردها را رعایت می کنند می توانند مزیت رقابتی داشته باشند و همچنین ورود به بازارهای جدید برای آنها آسان تر است. هنگامی که در حال صادرات هستید، ممکن است محصولات شما باید استانداردهای خاصی را رعایت کنند تا اجازه ورود به کشور مورد نظر را داشته باشند. استانداردها از یک کشور به کشور دیگر متفاوت است، و مهم است که قبل از شروع صادرات، محدودیت ها و الزامات بازار هدف خود را درک کنید.

استانداردهای بین المللی ISO:

استانداردهای بین المللی توسط ISO، سازمان بین المللی استانداردسازی توسعه یافته است. ایزو یک سازمان غیردولتی با عضویت ۱۶۲ نهاد استاندارد ملی است که دانش را به اشتراک می گذارند و استانداردهای داوطلبانه را توسعه می دهندISO  تقریباً ۲۲۰۰۰ استاندارد بین المللی و اسناد مرتبط را منتشر کرده است.

نحوه اطلاع از استانداردهای محصول یک بازار صادراتی

بسیاری از دولت ها برای کمک به صادرکنندگان برای درک الزامات بازارهای جدید، از جمله استانداردهایی که محصولات باید رعایت کنند، راهنماهای کشوری ارائه می دهند و بسیاری از کشورها مؤسسات استاندارد خود را دارند، بنابراین بهتر است وب سایت آنها را برای اطلاعاتی در مورد استانداردهایی که محصولات شما برای ورود به کشور باید رعایت کنند یا استانداردهای داوطلبانه ای که ممکن است به فروش محصولات شما در بازار جدید شما کمک کند، بررسی کنید.

 

ثبت نظر
عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :